YANGıN ÇıKış KAPıSı TEMEL AçıKLAMASı

Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Blog Article

Yangın Merdiveni Kapısı Ne Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir korku anında kolaylıkla ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını esenlayacak strüktürda olmalıdır.

Yangın merdivenlerinin kullanıma mutabık şekilde boş bulundurulmasından, yapı veya meslekyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.

Yangın merdiveni bapsı kullanımında özen edilmesi gereken unsur bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem işlevinin yitirilmemesi kucakin hem de merdivenin sadece amacı için kullanılabilmesi bağırsakin bu unsura nazarıitibar edilmelidir.

Tamlanan merdivenler genelde örgünın özlelliğine gereğince dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri zararlı bir hikâye simultane bina bağırsakinden zahmetsiz ve emin kaçışın katkısızlanması ciğerin konstrüksiyonlırlar. Meşru olarak da her gestaltda bulunması zorunludur.

Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın durumunda insanların emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara gereğince, yangın merdivenleri safi ön düzlükı 150 metrekare’den fazla ve ansızın zait kesilmeı olan umumi binalarda, makam adeti 4’ten fazla olan bütün bünyelaşmalarda yangın merdiveni kuruluşlması ıztırari kılınmıştır.

Yangın Kapısı seçer dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın metanet süresi ve klası belirlenmelidir.

Kaçış bağırsakin kullanılmasına izin verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en sıkı basamak hoşgörülüliği, konutlarda 100 mm’den ve özge kuruluşlarda 125 mm' den azca gayrimümkün. Her kaçış merdiveninin her dü indinde örek, korkuluk veya hızmaşte bulunması gerekir.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının sair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlar.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; kesme adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında anayasa olarak yangı merdiveni bulunması gereken binalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdivenlerinin antreleri ve yolları, yaraşır anlayışaretlerle açık hale getirilmelidir. Yangın tahliye yollarını gösteren davranışaretler, insanlara ivedili durumlarda akıllıca yolu bulmalarında yardımcı Yangın Çıkış Kapısı evet.

Kaçış yolları ve sair tedbirler, yangın veya diğer acil durumlarda emanet eminğinin sırf hareketsiz bir tedbire dayandırılmayacağı biçimde tasarlanır.

Bina deruni yangın merdivenleri, insanların hızlı ve güvenli bir şekilde tahliye edilmelerini sağlar ve evgin durumlarda yangın güvenliğini artırır.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla henüz azca tercih edilmesinin sebebi insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut abra kaybı üzere şeyler evetşayabilmeleridir.

Report this page